Sivas HaberleriYaşam

Kış Mevsimiyle Sessizliğe Büründü

Ulaş Gölü, kış mevsimiyle sessizliğe büründü

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yer alan ve 2016 yılında “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” olarak tescil edilen Ulaş Gölü, kışın gelmesiyle birlikte adeta sessizliğe gömüldü. Göl, ilkbahar ve yaz aylarında piknikçilerin, olta tutkunlarının ve gurbetçilerin uğrak noktasıyken, şimdi ise soğuyan havalarla birlikte boş kaldı.

Kis Mevsimiyle Sessizlige Burundu 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Ciddi azalma yaşandı

Ciddi azalma yaşandı

Göl çevresinde bulunan tesisin işletmecisi Kemal Aslan, özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde canlılığın doruk noktasına ulaştığı Ulaş Gölü’nün, kışın gelmesiyle birlikte adeta sessizliğe büründüğünü belirtti. İlçe merkezine yakınlığı ve doğal güzellikleriyle bilinen göl, piknik alanları, kameriyeler ve doğa yürüyüşü rotalarıyla dolup taşarken, kış mevsimiyle birlikte bu aktivitelerde ciddi bir azalma yaşandı.

Kis Mevsimiyle Sessizlige Burundu 3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Göçmen kuşlar gölü terk etti

Göçmen kuşlar gölü terk etti

Havaların soğumasıyla birlikte Ulaş Gölü’nü mesken edinen göçmen kuşlar da bölgeyi terk etti. Aslan, “Gölde az sayıda sakarmeke ve birkaç çeşit yaban kuşu kaldı. Ancak, göl yüzeyi buz tutarsa diğer yaban kuşlarının da gölü terk etmesi muhtemel” dedi. Göçmen kuşların ayrılmasıyla birlikte göldeki atmosferin değiştiğini vurgulayan Aslan, bu durumun bölgedeki ekosistem üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

(AA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu