Sosyal Yardımlar

Doğal Gaz Tüketim Desteği Devam Ediyor

Doğal gaz tüketim desteği devam ediyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, dönemsel ihtiyaç sahibi olan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere, doğal gaz tüketim desteği sağlıyor. E-Devlet Kapısı üzerinden başvurular alınırken, resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip olan vatandaşlar, belirlenen başvuru dönemlerinde destek programına başvuruda bulunabiliyor.

Doğal Gaz Tüketim Desteği Devam Ediyor
Doğal Gaz Tüketim Desteği Devam Ediyor

Kimler Yararlanabilir?

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve başvuru sürecinde seçtikleri, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişiler, ön eleme kriterlerini geçip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliği kararı alarak bu destekten faydalanabiliyor.

Destek Tutarları

Belirlenen tutarlar, bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Isıl harita baz alınarak belirlenen bu tutarlar, Genel Müdürlük tarafından belirlenen uygun ödeme dönemlerine göre iki eşit taksitte gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu