Sivas Haberleri

Sivas El Sanatlarından Kemik Tarağı Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Sivas El Sanatlarindan Kemik Taragi Cografi Isaret Tescili Aldi | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Sivas El Sanatlarından Kemik Tarağı Coğrafi İşaret Tescili Aldı | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Sivas’ın el sanatlarından biri olan kemik tarak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru sonucu coğrafi işaret tescili aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edilen başvuru, 15 Kasım 2022 tarihli ve 137 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayımlanarak tescil edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan biri olan kemik tarak, ilimizle özdeşleşmiş bir sanat. İlimizde bu sanatı icra edebilecek kişinin sayısı maalesef oldukça azaldı. Bu nedenle Müdürlüğümüzce çalışmalar yapılarak, sanatı icra edebilecek kişiye ekipman temini sağlandı. Bu çalışmalar sonucunda ustamız, kendisini tam anlamıyla kemik tarak yapımına verdi ve kısa bir süre içerisinde gelişim sağladı. Yaptığı ürünler çoğunluk tarafından takdir görmekte olup, yurt dışından dahi siparişler almaya başladı” dedi.

Karaca, “İlimizde üretilen Sivas Kemik Tarağı, Çin Kemik Tarağı’nın hakimiyetinin kırılacağına ve ihtiyacın ciddi bir kısmını karşılayacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Sivas Kemik Tarağı, coğrafi işaret tescili alan el sanatlarından biri olarak Türkiye’nin kültürel değerleri arasında yer almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu