Eğitim

Elektrik Projemizle Gençler İş Hayatına Atılıyor

Sivas’tan Antalya’ya: Elektrik projemizle gençler iş hayatına atılıyor

İstanbul, Antalya ve Sivas’ta üç ayrı meslek lisesinde gerçekleştirilen “Enerjinin Yıldızları” projesi, Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Bölümü’nden mezun olan genç yeteneklere kapıları aralıyor. Projeye katılan 93 başarılı öğrenci, sektörün önde gelen şirketlerinde kariyerlerine başlamak üzere adım attı.

Üç şehirde bulunuyor

2018 yılında Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AEDAŞ) de aralarında bulunduğu elektrik dağıtım sektörü şirketlerinin desteğiyle başlatılan proje, gençlerin enerji sektörüne ilgisini canlandırarak, sektöre yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyor. İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas’taki üç meslek lisesinde açılan Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Bölümü’nden mezun olan 366 öğrenciden 94’ü, sektördeki öncü şirketlerde iş hayatına adım attı.

Elektrik Projemizle Gencler Is Hayatina Atiliyor3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Elektrik Projemizle Gençler İş Hayatına Atılıyor

Proje kapsamında mezun olan genç elektrik mühendisleri, sektördeki deneyimli profesyonellerle bir araya gelme şansı elde ederek, teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı buluyorlar. Bu genç yeteneklerin sektördeki başarıları, “Enerjinin Yıldızları” projesinin gelecek yıllarda da enerji sektörüne katkı sağlamaya devam edeceğinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

TELEGRAM KANALIMIZA ABONE OLUN; Anında Haber Alın
https://t.me/+yUyCdqaiwuw0ZDc8

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu