Sosyal Yardımlar

Eğitim Materyali Yardımı Alabilirsiniz

Eğitim materyali yardımı alabilirsiniz: İşte başvuru detayları

Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca, 3294 sayılı Kanun kapsamında yer alan ihtiyaç sahibi ailelerin umutlarına dokunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, kırtasiye, önlük, çanta gibi temel okul ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu destekten yararlanmak isteyen ailelere 18 yaş üstü bireyler de dahil olabilir.

Eğitim Materyali Yardımı Alabilirsiniz
Eğitim Materyali Yardımı Alabilirsiniz

Kimlere yardım yapılıyor?

3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler bu destekten faydalanabilir. Sosyal güvencesi olan ancak belirtilen gelir şartlarını karşılayan aileler de bu kucaklaşmaya dahil olabilir.

Belirlenen standartlarla yardım sürüyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenen destek, Vakıf mali imkanlarıyla sağlanıyor. Her eğitim-öğretim dönemi başında ve ihtiyaç duyulan her an, yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Destek miktarı ne kadar?

Bu kapsamda, 2023 yılı için belirlenen destek miktarı 3.800,78 TL olarak belirlenmiştir. Bu miktarın altında gelire sahip olan aileler, vakıf tarafından yapılan incelemeler sonucu belirlenerek destekten faydalanabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu