Sivas HaberleriSosyal Yardımlar

T.C. Kimlik Numarası 1-3-5-7-9’la Başlayanlar Dikkat!

T.C. Kimlik Numarası 1-3-5-7-9’la Başlayanlar Dikkat: Destek Ödemeleri Arttı!

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerinde çocuk başına ekonomik destek tutarı, 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların bakım ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyerek yaptığı bu artışla ailelere nefes aldırmayı amaçlıyor.

T.C. Kimlik Numarasi 1 3 5 7 9la Baslayanlar Dikkat 3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
T.C. Kimlik Numarası 1-3-5-7-9'la Başlayanlar Dikkat! | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Artan destek ile ailelere odaklı çözümler

Sosyal yardımların kapsamını genişletmek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla yürütülen SED programı, çocuklu ailelere sağlanan ekonomik desteklerde önemli bir artışa gitti. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye çıkararak, ailelere daha fazla destek sunmaya karar verdi.

T.C. Kimlik Numarasi 1 3 5 7 9la Baslayanlar Dikkat 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
T.C. Kimlik Numarası 1-3-5-7-9'la Başlayanlar Dikkat! | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Başvurular ve kriterler

SED ödemeleri gelir durumu, sosyal durum ve ailedeki çocuk sayısı gibi kriterlere dayanıyor. Başvuruların incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda uygun olan ailelere belirli periyotlarda ödemeler yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının, bu konuda yaptığı açıklamada, “Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını arttırarak, ailelerin çocuklarının daha sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Süreli ve geçici ekonomik destekler

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılmakta olup, geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla 2 defa yapılırken, süreli ekonomik destek onayda belirtilen süre boyunca her ay devam ediyor. SED ödemeleri iki kategoride yapılırken, aynı hane içerisinden en fazla 2 çocuk için ekonomik destek sağlanabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu