Kültür-SanatSivas HaberleriYaşam

Cumhuriyet’in 100. Yılında SOLOTÜRK Gösterisi

Sivas’ta Cumhuriyetin 100. yılında SOLOTÜRK gösterisi

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Sivas’ta gerçekleşen SOLOTÜRK gösterisi büyüleyici anlara sahne oldu. Tarihi Kent Meydanı üzerinden geçen SOLOTÜRK uçuşu, yüzlerce vatandaş tarafından nefes kesen bir izleme deneyimi yaşandı.

Cumhuriyetin 100. Yilinda SOLOTURK Gosterisi1 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Cumhuriyet’in 100. Yılında SOLOTÜRK Gösterisi

Sivas, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kutsal bir toprak olarak bu özel günü coşkuyla kutlamaya devam ediyor. 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen SOLOTÜRK gösterisi, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde bir araya gelen vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Gösteriyi cep telefonlarıyla kaydetmeye çalışan vatandaşlar, unutulmaz anları ölümsüzleştirmeye çalıştılar.

Cumhuriyetin 100. Yilinda SOLOTURK Gosterisi2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Cumhuriyet’in 100. Yılında SOLOTÜRK Gösterisi

100. Yıl Hepimizi Çok Etkiledi

SOLOTÜRK gösterisini izlemeye gelen Semanur Bakırel Ercel, bu anlamlı etkinliğin duygu dolu bir deneyim olduğunu ifade ederek, “100. yıl hepimizi çok etkiledi. Bütün 29 Ekim tarihlerinde duygulanıyoruz, tüylerimiz diken diken oluyor. Daha önce de birçok kez Sivas’ta bu gösterileri izlemiştim. Bugün de yeğenimle birlikte geldik. Türk olduğumuz için çok gururluyuz. Burası Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı yer. O yüzden biz her zaman daha coşkulu kutlanmasını istiyoruz. Bugün de öyle oldu” dedi.

Cumhuriyetin 100. Yilinda SOLOTURK Gosterisi3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Cumhuriyet’in 100. Yılında SOLOTÜRK Gösterisi

Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunun Sivas’ta doruk noktasına ulaştığı bu muhteşem gösteri, vatandaşların gönlünde unutulmaz bir anı olarak kalacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu