İletişim Başkanlığı’nın sürdürülebilirlik vizyonu, BUILD Dergisi’nden uluslararası ödül aldı – Birlik Haber Ajansı
ANKARA-BHA
İletişim Başkanlığı, çevresel duyarlılık ve sürdürülebilir şehircilik alanındaki güçlü taahhütleriyle uluslararası alanda takdir edilmeye devam ediyor. Yenilikçi şehircilik ve yeşil teknoloji konularında yayımladığı analizlerle geniş bir okuyucu kitlesine hitap eden BUILD dergisi, İletişim Başkanlığı binasının görsellerini paylaşarak, Başkanlığın çevreye duyarlı, sıfır atık ve sürdürülebilirlik vizyonuna olan bağlılığını vurguladı.
Alt Başlıklar
Başkanlık binası “En İyi Sürdürülebilirlik Projesi” ödülünü lazandı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BUILD Dergisi tarafından düzenlenen Sustainable Building Awards kapsamında, Başkanlık binasının “En İyi Sürdürülebilirlik Projesi” ödülüne layık görülmesinin büyük bir onur kaynağı olduğunu ifade etti. Altun, ödülün, sıfır atık ve çevre koruma vizyonlarının uluslararası düzeyde takdir edilmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
“Sürdürülebilirlik geleceği inşa etmeyi gerektiriyor”
Altun, sürdürülebilirliğin sadece bugünü değil, geleceği de inşa etme sorumluluğunu taşıdığını ifade etti. Çevre duyarlılığını artırmak ve doğayı koruma bilincini canlı tutmak amacıyla çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Altun, “Türkiye olarak çevresel sürdürülebilirlik alanında ulusal ve uluslararası projelere öncülük etmeye devam edeceğiz. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi ve diğer çevre dostu çalışmalarımızla, insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.
Çalışan dostu tasarım ve topluma katkı
Başkanlık binasında sadece sürdürülebilirlik değil, aynı zamanda çalışan dostu bir tasarım da ön planda. Çalışma ve dinlenme alanları, kreş ve spor alanları gibi sosyal alanlarla donatılmış olan Başkanlık binası, çalışanların ihtiyaçlarına göre planlandı. Altun, geçtiğimiz yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık iletişim tarihini sergileyen İletişim Müzesi’ni ve basın mensupları ile akademisyenlerin yararlanabileceği İletişim İhtisas Kütüphanesi’ni de açtıklarını belirtti. Kütüphane, 12 bin 443 yazılı kaynağıyla büyük bir bilgi kaynağı sunuyor.
Geleceğe yatırım: Daha yaşanabilir bir dünya
İletişim Başkanı Altun, Başkanlık olarak çevre dostu projelere, geri dönüşüm süreçlerinin iyileştirilmesine ve toplumda çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmaları kesintisiz sürdürdüklerini de ifade etti. Altun, “Sürdürülebilirlik adına ulusal ve uluslararası düzeyde örnek projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonuyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Başkanlık binasının aldığı ödül ve çevresel duyarlılığı, Türkiye’nin sürdürülebilirlik vizyonunun uluslararası alanda nasıl takdir gördüğünün bir başka örneği oldu.