Atatürk’ün Sivas’tan Ayrılışı Canlandırıldı
Alt Başlıklar
Atatürk’ün Sivas’tan ayrılışı temsili olarak canlandırıldı
Sivas’ta, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında 108 gün süren kahramanlık dolu konaklamasının ardından şehirden ayrılışı, bugün düzenlenen özel bir etkinlikle temsili olarak canlandırıldı. Erzurum Kongresi’nin ardından 1919’da ulusal bir kongre düzenleme amacıyla Sivas’a gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kadim kentteki kararlı duruşu, 104 yıl sonra özlemle anıldı.
Sivas, Türk Milleti’nin kurtuluş mücadelesinin simgesi oldu
Sivas Vali Vekili İhsan Maskar, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu, il protokolü, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve gururlu bir halk, törene yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Vali Vekili İhsan Maskar, Atatürk’ün Sivas’a bıraktığı izleri ve bu kentteki kurtuluş mücadelesini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Sivas, Türk Milleti’nin kurtuluş mücadelesinin simgesi oldu. Atatürk’ün burada başlattığı bağımsızlık ateşi, tüm Türkiye’yi aydınlatan bir meşale haline geldi.”
Cumhuriyetimizin temellerini bu topraklara kazımıştır
Atatürk’ün ilim ve inkılaplarına sahip çıkma kararlılığının altını çizen Maskar, “108 gün boyunca Milli Mücadeleyi yöneterek manda ve himayeye karşı duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin temellerini bu topraklara kazımıştır. Bizler de onun mirasına sahip çıkarak, ilimizi daha aydınlık yarınlara taşıma sorumluluğuyla hareket ediyoruz.” dedi.
Programın duygusal anlarından biri, Atatürk’ün Sivas’tan ayrılışının temsili canlandırılması oldu. Tören, tarih kokan bu anlam dolu etkinlikle Sivas halkını duygulandırdı ve milli birliğin simgesi olarak bu önemli günü coşkuyla kutlama fırsatı verdi.