Yaşam

Antalya’nın çöpü elektrik oluyor – Birlik Haber Ajansı

ANTALYA-BHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ve depolayan belediye olarak çevre dostu projelere öncülük ediyor. Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi, Antalya’nın 19 ilçesinden toplanan evsel atıkları işleyerek aylık 89 bin 800 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor.



Serik Kaymakamı Cemal Şahin’den zirai don nöbeti tutan çiftçilere ziyaret

Serik Kaymakamı Cemal Şahin’den zirai don nöbeti tutan çiftçilere ziyaret

Çevreci Enerji Üretimi

Tesis, atıkların bertarafı öncesinde geri dönüştürülebilir maddeleri ayrıştırıyor, organik atıkları biyometanizasyon tanklarında çürütüp metan gazından elektrik üretiyor. Ayrıca, Türkiye’de ilk ve tek olan atık ısı geri kazanım ünitesi ile 2.8 megawatt saatlik elektrik üretiliyor. Tesisin toplam enerji üretim kapasitesi 28.27 megawatt saat olup, bu sayede 340 bin ton karbon emisyonu azaltılıyor.

19 İlçenin Çöpleri Çevreci Şekilde Bertaraf Ediliyor

Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Elmalı, Korkuteli, Kumluca, Finike, Demre, Serik, Kemer ve Kaş’tan toplanan atıklar Kızıllı Entegre Tesisi’ne taşınırken, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Manavgat ilçelerinin atıkları ise Alanya ve Manavgat tesislerinde işleniyor.

Tıbbi Atıklar Güvenli Şekilde Bertaraf Ediliyor

Kızıllı Tesisi ayrıca, Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar 19 ilçedeki hastane, sağlık kuruluşu ve veteriner kliniklerinden toplanan tıbbi atıkları sterilize ederek bertaraf ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevreci enerji üretimi ve atık yönetimi konularında Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

3 kişi ve yazı görseli olabilir

1 kişi, televizyon ve haber odası görseli olabilir

1 kişi ve yazı görseli olabilir

3 kişi ve dökümhane görseli olabilir

silo ve petrol rafinerisi görseli olabilir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu