Ekonomi

Hızlı Tren ile Sivas’ın Ekonomisi Canlanacak

Yüksek Hızlı Tren ile Sivas’ın ekonomisi canlanacak, turizm artacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde gerçekleşen “Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi” açılış toplantısı büyük ilgi gördü.

Yüksek Hızlı Tren’in Sivas’a getirdiği ivmeyle başlatılan projenin amacı, turizm sektöründe yeni bir döneme hazırlık niteliği taşıyor.

Toplantıya, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir’in liderliğinde; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve turizm tesislerinin yöneticileri ve personeli katıldı.

Hizli Tren ile Sivasin Ekonomisi Canlanacak 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
“Sivas’a daha çok turist getirmek adına faydalı olmak istedik”

“Sivas’a daha çok turist getirmek adına faydalı olmak istedik”

Projeyi, Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

Hizli Tren ile Sivasin Ekonomisi Canlanacak 3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Yüksek Hızlı Tren ile Sivas’ın ekonomisin canlanması bekleniyor

Yüksek Hızlı Tren ile Sivas’ın ekonomisin canlanması bekleniyor

Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi.

Konuşmaların ardından Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı tarafından “Turizmde Etkili iletişim Teknikleri ve Meslek Etiği” konulu eğitim verildi.

Gündem Sivas Instagram hesabımıza ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Sivas’a dair daha fazla habere ulaşmak için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olun; Anında haber alın
https://t.me/+yUyCdqaiwuw0ZDc8

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu