Sivas Haberleri

Meteoroloji’den Uyarı: Sivaslılar Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı: Sivaslılar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz bölgesinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın yarın da devam edeceği konusunda uyardı. Özellikle Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Kahramanmaraş’ın güney ilçelerinde beklenen kuvvetli yağışların, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Peki Sivas için durum ne?

Sivas’ta önümüzdeki günlerde yağış olabilir

Meteoroji’nin verilerine göre Sivas’ta önümüzdeki günlerde yağışlı havalar bekleniyor. (Yarın) 14 Şubat Çarşamba günü havanın yağışlı 6°C olması bekleniyor. Yağış ihtimali ise verilere göre %45 olasılıkta. Nem oranı ise Sivas için %88 olarak belirlenmiş. Perşembe günü Sivas’ta mevsim normallerinin üstünde havanın 6°C olması ve parçalı bulutlu olması bekleniyor. Cuma günü ise Sivas’ı yağmur yağma ihtimalli bir gün bekliyor. Cuma günü Sivas’ta hava 7°C %40 yağışlı bekleniyor.

Yağışların ülke genelinde devam etmesi öngörülüyor

Meteoroloji’nin yayınladığı uyarıya göre, kuvvetli yağışların Cumartesi günü sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Pazar günü ise yağışların etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Vatandaşların bu süreçte dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulandı.

Meteoroloji’den 22 ile uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli sağanak nedeniyle 3 ile turuncu, sağanak ve çığ tehlikesi nedeniyle de 19 ile sarı kodlu uyarı verdi. İller arasında İstanbul, İzmir ve Antalya’nın aralıklı sağanak yağışlı geçeceği belirtilirken, Ankara’nın gece yağmurlu geçeceği ve sıcaklıkların çarşambadan itibaren normale döneceği bildirildi.

Gündem Sivas Instagram hesabımıza ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Sivas’a dair daha fazla habere ulaşmak için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olun; Anında haber alın
https://t.me/+yUyCdqaiwuw0ZDc8

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu