Sivas Haberleri

Sivas’ta Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Kar yağacak mı, Sivas’ta hafta sonu hava nasıl olacak?

Türkiye’nin en soğuk illerinden biri soğuk havasıyla meşhur Sivas’ta yeni yıl ile birlikte beklenen kar yağışları gerçekleşmedi.

image | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Sivas'ta Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Bir yıl arayla çekilen görüntüler şaşırttı

Kış şartlarının en sert yaşandığı şehirlerden biri olan Sivas’ın kar yağışına ve soğuk havaya hasreti devam ediyor. Sivas’ta ocak ve şubat aylarında karla kaplanan şehirde son yılların en kurak kışı yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Sivas’ta kuraklık endişesi de had safhaya çıktı. Sivas’ta geçtiğimiz yıl 1 Şubat gününde çekilen fotoğraflar ile bu yıl 1 Şubat gününde aynı noktalardan çekilen görüntüler yaşanan mevsimsel değişmeyi gözler önüne serdi.

Sivasta Hafta Sonu Hava Nasil Olacak 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
2024’te Sivas kışa hasret

2024’te Sivas kışa hasret

2024 yılında Sivas, adete kara hasret kaldı. Geride bıraktığımız Ocak ayında çok nadir kar yağışı olsa da şehir genelinde güneşli ama soğuk havalar etkili oldu. Eski yıllara göre kar yağışının az olduğu ülkemizde Sivas kara hasret kaldı. Son dönemde mevsim kaymaları oldukça konuşulur oldu.

Hafta sonu Sivas’ta yağış beklenmiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Sivas’ta hafta sonu (03-04 Ocak) kar yağışı beklenmiyor. Meteoroloji verilerine göre Sivas’ta hafta sonu, 0/-9°C hava bekleniyor. Cumartesi günün güneşli, pazar gününün ise parçalı bulutlu -1°C olması öngörülüyor. Yağış ihtimali ise epey düşük şekilde bekleniyor.

Gündem Sivas Instagram hesabımıza ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Sivas’a dair daha fazla habere ulaşmak için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olun; Anında haber alın
https://t.me/+yUyCdqaiwuw0ZDc8

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu