Sivas Haberleri

Sivas’ta İş Kazalarında 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas’ta 2023 yılında iş kazalarında 10 kişi hayatını kaybetti

2023 yılında Türkiye genelindeki iş kazaları sonucu kaybedilen canların sayısı endişe verici boyutlara ulaştı. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin açıkladığı rapora göre, sadece aralık ayında 154 işçi hayatını kaybetti. Sivas’ta geçen yıl iş kazaları sonucu 10 işçi hayatını kaybetti.

İş güvenliği her sektörde önemli

İş kazalarının nedenleri arasında ezilme, göçük, trafik kazaları, yüksekten düşme, kalp krizi, patlama, intihar ve elektrik çarpması gibi çeşitli faktörler bulunuyor. Aralık ayında en fazla can kaybı inşaat ve yol işkolunda yaşandı. Bu durum, iş güvenliği önlemlerinin her sektörde etkili olması gerektiğini vurguluyor.

Sivasta Is Kazalarinda 10 Kisi Hayatini Kaybetti 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
2023 yılında bin 929 işçi hayatını kaybetti

2023 yılında bin 929 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından geçtiğimiz Aralık ayı, Türkiye’de iş cinayetleri açısından kötü bir ay olarak kayıtlara geçti. Raporlara göre, Aralık ayında 154 işçi hayatını kaybetti.

2023 yılında toplamda 1929 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi.

İş güvenliği alanında önlem ve eğitim zorunlu olmalı

2023 yılında Türkiye’nin her şehrinde ve yirmi bir farklı ülkede iş kazaları meydana geldi. İstanbul en yüksek ölüm sayısına sahipken, diğer şehirlerde de önemli kayıplar yaşandı. Bu durum, iş güvenliği konusunda hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önlem ve eğitimlerin gerekliliğini gösteriyor.

Sivas’a dair daha fazla habere ulaşmak için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olun; Anında haber alın
https://t.me/+yUyCdqaiwuw0ZDc8

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu