Sivas Haberleri

Mustafa Eken, Bombayı Patlattı!

STSO eski Başkanı Mustafa Eken, yine bombayı patlattı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) eski Başkanı Mustafa Eken basın mensupları ile bir araya geldi. Mustafa Eken basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme dair konuşmalarda bulundu. Konuşmasının ardından ise Eken, kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Ciddi çalışmalar yaptık

Ciddi çalışmalar yaptık

Mustafa Eken gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Bu süre zarfında birçok tartışmayı biliyorsunuz sizlerle beraber takip ettik hayata geçirdik ama 2 yıllık döneminde pandemi dönemi dönemine gelmesine rağmen gerçekten ciddi çalışmaları yaptık. Değerli arkadaşlar, Sivas TSO yönetim kurulu Başkanıyken biz bildiğiniz üzere en önemli faaliyetimiz, Demirdağ OSB altıncı bölge kapsamına yani cazibe merkezi kapsamına alınmasıydı.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Sivas’ın cazibe merkezi olması bize nasip olmadı

Sivas’ın cazibe merkezi olması bize nasip olmadı

Tabii bugün ki şartlarda biz görevi devrettik. Devretmeseydik birinci organize sanayi bölgesinin de yani Sivas’ın tamamının da altıncı bölge olması ile ilgili biliyorsunuz ciddi mücadele başlatmıştık ama bize nasip olmadı. İstedik ki bizden sonra gelen yönetim bunu hayata geçirsin ama 13 aydır yeni yönetim görevde maalesef ki Ticaret ve Sanayi  Odamızın yeni yönetimi 2 kere, bir de milletvekilimiz, MHP milletvekilinin Ahmet Özyürek beyin mecliste gündeme getirmesiyle Sivas’ın cazibe merkeziyle tamamının cazibe merkezi kapsamının alınması bir yılda 3 kere gündeme geldi. Bunu şu an ki yönetimi eleştirmek için söylemiyorum.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 4 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Sivas, ilk 10 şehir arasına girer

Sivas, ilk 10 şehir arasına girer

Değerli arkadaşlar bu birlik ve beraberlikle olur. Bu herkesin konuşmasıyla olur. Bütün STK’lar, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasetçiler, bütün partiler el birliğiyle mücadele verilirse ben inanıyorum ki Sivas tamamı altıncı cazibe merkezi yapılır. Bunun örnekleri var. Türkiye’de sadece Sivas’ta Demirdağ böyle. Bu bile bizim için büyük başarıydı ama tamamını aldırmakta inşallah milletvekillerinin başta olmak üzere Belediye Başkanlarımızın, Valilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın el birliğini hep beraber yapılır. Emin olun Sivas Türkiye’deki ilk 10 şehir arasına girer. Ben bunu da söylüyorum. Bugün de aynı şeyi söylüyorum.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 8 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Sivas ile bütünleştik

Sivas ile bütünleştik

Tabii kıymetli basın mensubu arkadaşlarım sizlerin de yakından tanık olduğunuz gibi, TSO yönetimdeyken hem kurum ve kuruluşlarla hem STK’lar ile hem de şehrin tamamıyla bütünleşmiştik. Ticaret ve Sanayi Odası Sivas’ta bu yönde çalışmalar gerçekleştirmişti. Toplumun her kesimiyle görüştük. Bu nedenle şehir bizi sevdi. Şu an adımız milletvekili seçimlerinde, Sivasspor başkanlığında ve son olarak da belediye başkanlığı için konuşuluyorsa bunun asıl nedeni şehrimizde bütünleşmiş olmamızdır.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 6 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Tüm Sivaslılara teşekkür ederim

Tüm Sivaslılara teşekkür ederim

Öncelikle bu süreçte beni bu göreve layık gören tüm hemşirelerime teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, benimle yol yürüyen hangi partiden olursa olsun her şartta yanındayız diyen yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bana teklif getiren, aday olmamı isteyen siyasi partilerin yöneticilerine teşekkürler ederim. Hakkımda bu basında da konuşuluyor, birçok parti parti ile belediye seçimlerine adım geçti. Bu haberleri yapan arkadaşlarımız, iyi niyetle kaleme alıyorlar ve konuşuyorlar. Onlara teşekkür ediyorum.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 7 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Eken’den Sivasspor Başkanlığına dair konuşma

Eken’den Sivasspor Başkanlığına dair konuşma

Adım 14 Mayıs’ta düzenlenen Milletvekilliği seçiminde de geçti, ben vekil olmak istiyorum diye hiçbir partiye gidip bir şey söylemedim. Siyaset düşünmediğimi kendilerine ilettim. Sivasspor Başkanlığı ile ilgili hiçbir yerde ben adayım demedim. Ben, Mecnun Otyakmaz başkanım devam etmiyorsa Sivasspor sahipsiz değil el birliği ile oturulur Sivasspor’a sahip çıkılır dedim. Mecnun Başkanımız işini layıkıyla yapıyor.

Mustafa Eken Bombayi Patlatti 9 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Mustafa Eken’den Belediye Başkanlığı açıklaması!

Mustafa Eken’den Belediye Başkanlığı açıklaması!

Son olarak Belediye Başkanlığı ile ilgili haberler yapıldı ve Yapılıyor. Bu açıklamayı yapmak gereği duyuyorum. Herhangi bir partiye benim bir başvuru yapmışlığım yok. Parti yönetimlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim aday olmamızı istemelerinden dolayı. Ben bu dönem bir siyaset düşünmediğimi dile getirmiştim. Şehri sevmemizden dolayı, Ankara’dan Sivas’a ne kadar sahip çıkacağımı biliyorlar. Ben bu yanlışlar konuşulmasın diye sizlerin aracılığı ile hiçbir siyasi partiden aday olmadığımı, hiçbir partiye adaylık başvurusu yapmadığımı ve aday olmadığımı duyurmak istiyorum. Kendi işlerimin başındayım. İşlerimizi, ailemizi aksatmıştık, 13 aydır işlerimize odaklandık. Şehrimize hizmet için çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu