Sivas HaberleriYaşam

Sivas ve Çevresinde Deprem Tehlikesi Artıyor!

Sivas ve çevresinde bulunan illerde deprem tehlikesi artıyor!

Muş ilindeki deprem tehlikesine dair yapılan son stres analizi, Varto fay zonu ve Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan Erzincan, Tokat ve Sivas çevresinde fay hatlarında gerilimin arttığını gösteriyor. MAUN Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile farklı üniversitelerden oluşan jeofizik ekibi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu faylarının stres birikimini inceledi.

Sivas ve Cevresinde Deprem Tehlikesi Artiyor 2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Doğru zemine bina inşa edilmeli

Doğru zemine bina inşa edilmeli

Dr. İskender Dölek, yaptığı açıklamada, “Özellikle ilerleyen süreçlerde Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan Tokat, Sivas ve Erzincan çevresinde sismik aktivitenin artması muhtemel. Varto bölgesindeki stres yoğunluğu da endişe verici. Muş’ta ise yapılaşma denetimi sıklaştırılmalı ve doğru zeminde bina inşa edilmelidir” dedi.

Türkiye bir deprem ülkesi!

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Dölek, “Deprem, yaşamımızın doğal bir parçasıdır. Bu gerçeği göz ardı etmek yerine, bilinçli bir şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sivas ve Cevresinde Deprem Tehlikesi Artiyor 3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Tedbir alıması gerekli

Tedbir alıması gerekli

Depremlerin ardından Kuzey Anadolu fayında biriken enerjinin yeni sismik aktivitelere yol açabileceğini vurgulayan Dölek, “Muş’taki Varto bölgesindeki stres yoğunluğu ve Erzincan, Tokat, Sivas çevresindeki gerilim artışı, gelecekteki depremlere karşı tedbir alınması gerektiğini gösteriyor” şeklinde uyardı.

(Muş – İHA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu