Sivas HaberleriYaşam

Filistin’e Destek Adıyla Sessiz Yürüyüş

Sivas’tan yankılanan sessiz çığlık: Filistin’e destek adıyla Sessiz yürüyüş

Sivas’ta bir araya gelen avukatlar ve doktorlar, İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı “sessiz yürüyüş” düzenledi. Türkiye genelinde benzeri etkinliklerde bulunan meslektaşlar, Gazze’deki katliama karşı duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor.

Filistine Destek Adiyla Sessiz Yuruyus1 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Filistin’e Destek Adıyla Sessiz Yürüyüş

Sivas kent merkezinde bulunan Devlet Hastanesi’nin önünden başlayan sessiz yürüyüş, kent meydanında son buldu. Hukukçu Kadınlar Derneği’nin İsrail’in Filistin’e yönelik soykırım suçuna dikkat çekmek için başlattığı çalışmaya Sivaslı avukatlar da stant kurarak destek verdi. İsrail’deki soykırımdan sorumlu olan kişilerin Türk Mahkemelerinde yargılanması için dilekçe suç duyurusunda bulunmak isteyen vatandaşlara dağıtıldı.

Filistine Destek Adiyla Sessiz Yuruyus2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Filistin’e Destek Adıyla Sessiz Yürüyüş

Doktorlar ilaç firmalarını boykot etme çağrısı yaptı

Basın açıklamasında konuşan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Kılıç, İsrail’i savaş suçlusu olarak ilan ederek, “İsrail’in Filistin’de devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm, soykırım boyutuna ulaşmış durumda. Hekimler olarak bu zulme karşı durmak, hayatları korumak adına kararlıyız” dedi. Türkiye genelinde eşzamanlı düzenlenen sessiz yürüyüşte doktorlar, İsrail’e açıktan destek veren ilaç firmalarını boykot etmeye çağırdı.

Filistine Destek Adiyla Sessiz Yuruyus3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Filistin’e Destek Adıyla Sessiz Yürüyüş

Sessiz Çığlık: Türkiye’de hekimler zulme karşı duruyor

Doktor adaylarından biri, Türkiye genelinde başlatılan sessiz yürüyüşün, milyonlarca kişi tarafından duyulan sessiz bir çığlığa dönüştüğünü ifade etti. Sivas’ta ikinci haftasını tamamlayan yürüyüş, bundan sonra da düzenli olarak gerçekleştirilecek. Hekimler, zulme karşı duran bir ses olmaya devam edeceklerini vurguladılar.

Filistine Destek Adiyla Sessiz Yuruyus4 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Filistin’e Destek Adıyla Sessiz Yürüyüş

Bu hafta Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sivas başta olmak üzere 20 ilde eşzamanlı düzenlenen sessiz yürüyüş, dünya genelindeki hekimleri, sağlık çalışanlarını ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyor. Ayrıca, İsrail savaş suçlusu olarak ilan edilerek, zulme açıktan destek veren ilaç firmalarının boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu