EkonomiSivas Haberleri

Bataklığı Alabalık Tesisine Dönüştürdü

Sivas’ta emekli öğretmen bataklığı alabalık tesisine dönüştürdü

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Ütük Köyü’nde yaşayan emekli öğretmen Rasim Çimen, 1992 yılında köyünde bulunan bataklık araziyi kendi emeğiyle alabalık tesisine çevirdi. Aradan geçen 30 yılda 35 ton balık üreten Çimen, sadece köyünü değil, çevre ilçeleri ve illeri de lezzetli alabalıkla tanıştırıyor.

Batakligi Alabalik Tesisine Donusturdu1 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Bataklığı Alabalık Tesisine Dönüştürdü

Emekleriyle alabalık cennetine dönüştü

Sivas’ın Ütük Köyü’nde bulunan bataklık arazi, Rasim Çimen’in emekleriyle alabalık cennetine dönüştü. 1992 yılında bu fikri hayata geçirmeye karar veren emekli öğretmen, bataklık ve sazlık olan araziyi alabalık üretim tesisi haline getirdi ve 1994 yılında üretime başladı.

Batakligi Alabalik Tesisine Donusturdu2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Bataklığı Alabalık Tesisine Dönüştürdü

Lokantada tüketiyoruz, dışarıya da satıyoruz

Rasim Çimen, yıllardır aynı yerde alabalık yetiştirerek yıllık 35 ton balık üretiyor. Ürettiği balıkları hem tesiste bulunan lokantada satışını yapıyor hem de çevre ilçelere ve illere gönderiyor. Emekliliğinin ardından bu işe başladığını ifade eden Çimen, “1992’li yıllarda buralar bataklık, sazlıktı. Burada ne yetiştirilebilir diye düşündük ve alabalığı öğrendim. Hiç bilmiyordum. Proje yaptırdık, geldik başladık. 1994 yılında üretime başladık, halen devam ediyoruz. Burada damızlıklarımız var, yavru elde ediyoruz. Ayrıca porsiyonluk yetiştiriyoruz. Lokantada tüketiyoruz, dışarıya da satıyoruz” dedi.

Batakligi Alabalik Tesisine Donusturdu3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Bataklığı Alabalık Tesisine Dönüştürdü

Yıllık 35 ton kapasitemiz var

Çimen, tesislerine gelen misafirlerin memnuniyetle ayrıldığını belirtiyor ve “Yıllık 35 ton kapasitemiz var. Balıklarımızın lezzetli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen herkes memnun oluyor. Parasıyla balık yedikleri halde teşekkür ediyorlar. ‘İyi ki burayı yapmışsınız, misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz’ diye teşekkür ediyorlar” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu