Özgeçmiş

Muhammed Yavuz Şimşek Kimdir?

İş insanı Muhammed Yavuz Şimşek kimdir?

Muhammed Yavuz Şimşek, 1984’te Sivas’ta doğmuştur. İlk ve ortaöğretimini Sivas’ta tamamlamıştır. 2004 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Elektronik Haberleşme Bölümünden mezun olduktan sonra ticaret hayatına atılmıştır.

2009 yılında Sivas Şimşek Bilgisayar Ltd. Şti.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaya başlamıştır ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Günümüze kadar ticari faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza atmıştır.

2015 ve 2017 yıllarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İktisat Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde gerçekleşen Uluslararası Bilişim Şenliği’ne ve 1. Bilişim Buluşması’na, 2015 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleşen “Google Developer Group” GDG Sivas Etkinliğine, 2019 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayarak farkındalık oluşturulması için gayret göstermiştir.

Sosyal sorumluluk projelerine katkı sunmak için radyo ve televizyon programları, paneller, konferanslar, etkinlikler düzenlemiş ve moderatörlükler yapmıştır.

2015-2017 yıllarında Sivas SRT Televizyonunda “Teknoloji ve Hayat” ve “İş’te Analiz” programlarının, Sivas Radyo Hilal’de “Seçkin Sesler ve Sektöre Bakış” programının, 2022 yılında Sivas FM’de “Akademi ve İş Dünyası” konulu programın düzenleyiciliğini ve moderatörlüğünü üstlenmiştir.

2010’dan 2023’e kadar sosyal sorumluluk kapsamında “Sivas Teknoloji Günleri” adı ile 15 farklı etkinlik düzenlemiştir.

2014 yılında “Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji” sloganını benimseyerek Genç MÜSİAD üyeliği ile İş Dünyası STK Platformu’na adım atmış, 2015 yılında Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak devam etmiş, 2017 yılında Ana Kadem MÜSİAD Sivas Yönetim Kurulu Üyeliği ile çeşitli görevler üstlenmiş, 2020-2022 yıllarında MÜSİAD Sivas Sektör Kurulları Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2023 yılı itibariyle MÜSİAD Sivas Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

2018-2022 yılları arasında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak görev yapmış ve bu görev sürecinde Sanayi ve Teknoloji komisyonlarında görev alan Şimşek, STSO’nun A+ akredite onayı alması sürecinde de yoğun mesai harcamıştır.

2020 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi STSO Danışma Kurulu Üyeliği görevine getirilmiştir. Ayrıca ileri girişimci olarak 2022 yılında Simzet Yazılım ve Otomasyon Teknolojileri Limited Şirketini kurmuş ve şirketin Genel Müdürü olarak Cumhuriyet Teknokent bünyesinde ERP yazılımı geliştirme çalışmalarına başlamıştır. Bu süreçte “Pozitif Ofis ERP” marka patentini de almıştır ve çalışmalarını her geçen gün geliştirerek devam ettirmektedir.

Şimşek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu