Sivas Haberleri

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Tokuş: “Bağımsızlık Mücadelesinin Işığında Geleceğe”

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Tokuş: “Bağımsızlık Mücadelesinin Işığında Geleceğe”

Ülkemizin bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin en parlak dönemlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü vesilesiyle TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı, TİGEP Genel Sekreteri, Kariyer Enstitüsü kurucu ortağı ve iş insanı Mehmet Erdem Tokuş, anlamlı bir mesaj yayınladı.

Tokuş, yayınladığı mesajda, “Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve kıvançla kutladığımız anlamlı bir günü yaşıyoruz. Bu tarihi gün, Türk milletinin bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı gündür” ifadelerine yer verdi.

Bağımsızlık mücadelesinin sembolleşen anılarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin, Anadolu’nun kendine vatan yapılma mücadelesinin bir ifadesi olduğunu vurgulayan Tokuş, bu zorlu süreçte karşılaşılan tüm zorluklara rağmen 30 Ağustos 1922’de zaferin elde edildiğini belirtti. “30 Ağustos Zaferi,” Türk milletinin istiklal ve istikbaline olan kararlılığını simgeler nitelikte tarihimizin altın harflerle yazılan anlarından biridir” dedi.

Bağımsızlık yolunda milletimizin verdiği mücadelelerin en son halkası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Cumhuriyet’in ilanına giden yolda önemli bir adım olduğuna değinen Tokuş, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık uğruna gösterdiği kararlılığın altını çizdi. Tokuş, “Bu zafer, Türk milletinin umutsuzluğa kapılmadan, yokluk içinde ve zorlu şartlar altında bile mücadeleyi sürdürebileceğini gösterir” diye ekledi.

Mehmet Erdem Tokuş, mesajının devamında, Türk milletinin kahramanlık dolu kurtuluş tarihini gelecek nesillere aktarma görevini taşıdığımızı belirtti. “Geleceğimizi inşa ederken, ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin büyük zaferini bizlere armağan eden, özellikle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri ve gazileri rahmet ve şükranla anan Mehmet Erdem Tokuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

TIMBIR Genel Baskan Yardimcisi Tokus Bagimsizlik Mucadelesinin Isiginda Gelecege jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Tokuş: "Bağımsızlık Mücadelesinin Işığında Geleceğe" | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu