Özgeçmiş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin Artuklu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini Hacettepe Üniversitesi’nde sosyal hizmet alanında tamamladı. Şu anda Hacettepe Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapmaktadır.

Calisma ve Sosyal Guvenlik Bakani Vedat Isikhan kimdir 1 | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir? | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Vedat Işıkhan, akademik kariyerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

Uzmanlık alanları arasında çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politikalar, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar bulunmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı‘nın Hükümet Programı kapsamında başlattığı Aile Sosyal Destek Programı’nın (ASDEP) ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yapmış ve programın uygulanmasında etkili olmuştur.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nda 2015-2018 yılları arasında akademik danışmanlık yapmıştır. Ayrıca 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği’ne ve 17 Aralık 2021’de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği’ne atanmıştır.

Vedat Işıkhan, İngilizce’yi çok iyi düzeyde, Fransızca ve Arapça’yı ise iyi düzeyde bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu