Sivas Haberleri

Yerli ve Milli Gururumuz TOGG Sivas’ta

Yerli ve Milli Gururumuz TOGG Sivasta | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Yerli ve Milli Gururumuz TOGG Sivas'ta | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye’nin otomobili, yerli ve milli gururumuz TOGG‘un bugün Sivas’ta sergileneceğini açıkladı.

Başkan Bilgin, “Bu gururu yaşamak isteyen hemşehrilerimizi bekliyoruz” paylaşımıyla 4 Mayıs Perşembe günü saat 18:00’da Kongre Müzesi Bahçesi’ne Sivas’lıları davet etti.

TOGG Nedir?

TOGG, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu‘nun kısaltmasıdır. Bu girişim grubu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobilini üretmek amacıyla 2018 yılında kurulmuştur. TOGG’un amacı, sıfır emisyonlu, yüksek performanslı ve teknolojik açıdan önde gelen bir otomobil üretmektir. Bu otomobilin tasarımı ve üretimi tamamen Türk mühendisleri tarafından gerçekleştirilecektir. TOGG, Türkiye’nin otomotiv sektöründe yerli üretimi arttırmak, yerli teknolojiyi geliştirmek ve ihracatı arttırmak amacıyla kurulmuştur.

TOGG Güncel Fiyatları Ne Kadar ?

Şirket, elektrikli SUV modelinin fiyatını ve özelliklerini açıkladı.

Elektrikli otomobilin başlangıç fiyatı 953 bin TL olacak. Aracın donanım özellikleri ve menzil değerine göre fiyatı farklılık gösteriyor.

Togg, C segment SUV modeli için T10X adını verdi. Aracın arkadan itişli versiyonlarında iki farklı menzil değeri sunuluyor. T10X RWD (arkadan itişli) 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak.

T10X’in batarya seçenekleri arasında 52.4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16.7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88.5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16.9 kWh/100 km (WLTP).

En baz paket 953 bin TL başlayan fiyat ile satışa sunulurken, aynı menzil değerine sahip, yani 314 kilometre menzil değeri sunan versiyonun dolu paketi 1 milyon 55 bin TL fiyat etiketine sahip.

Togg, Türkiye’yi, aracın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu ve SUV gövde tipini ifade etmek için T10X model adını kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu