Video Galeri

Sivas’lı Vatandaşlar Bugün Ekmeksiz Kaldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında alınan kararla ekmek fiyatının 5 lira olmasına karar verilmişti. Sivas Belediyesi ise alınan karara itirazda bulunarak “Halkın temel ihtiyacı olan ekmeğin fiyatının yüksek olduğu kanaatine vardığımızdan dolayı anılan yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden söz konusu ekmek rayicine itiraz etmekteyiz. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz” ifadelerine yer verdi.

Sivasli Vatandaslar Bugun Ekmeksiz Kaldi | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
Sivas'lı Vatandaşlar Bugün Ekmeksiz Kaldı | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri

Fırıncılar ise yayınladıkları açıklama ile girdi maliyetlerinin yüzde 300’lere ulaştığı ekmek üretiminde fırıncılar haklı gerekçelerini yayınladıkları bildiri ile kamuoyu ile paylaşarak “Bu maliyetleri karşılayacak gücümüz kalmadı. Maliyetleri kısmak ve fırınlarımızı ayakta tutmak için 19.01.2023 Perşembe gününden itibaren ekmek satışları sadece fırınlarımızdan yapılacaktır.” Şeklinde kamuoyu açıklamasında bulundular.

Tüm bu yaşananlar sonrasında sıkıntıyı yine vatandaş çekti. Ekmek almak için Sabah’ın ilk saatlerinde bakkal ve marketlere giden vatandaşlar ekmeğin olmadığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ekmek firmalarının, ekmek bırakmaması sebebi ile satış gerçekleştiremeyen işletme sahipleri ise konunun biran evvel çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade ettiler.

Yaşanan sorun ile alakalı, Sivas’ta işletme yetkilisi olan bir ekmek firmasının sorumlusu Eftal KARABULUT ise “Maliyetimiz yüksek olduğu için bakkal ve marketlere ekmek veremedik. Personelimiz işe gelmedi, çünkü personele bir maaş zammı uygulayamadık. Uygulayamadığımız için de kişiler haklı olarak gelmediler. Şu anda zor şartlarda üretim yapıyoruz. Bundan sonrasını daha yapamayacağız. Yani maliyetimizin üzerinde satış yapmak istiyoruz. Bugün neden az ekmek diye büyük bir tepki var, Yani sanki bizim elimizdeki bir şeymiş gibi biz suçluymuşuz gibi, halkın bize tepkisi çok. Şu anda telefonlarımız hiç susmuyor.Ekmek sadece bir unla, suyla olmuyor. Giderlerin hepsini birleştirince ekmek maliyeti yüksek.” ifadelerini kullandı.

Bakkal ve marketlere ekmek almak için gelen vatandaşlar, elleri boş döndü.  Konuyla ilgili Gündem Sivas mikrofonlarına konuşan market işletmecesi Sebahattin Akkaş ise; “Ekmek almaya gelen vatandaşlara ekmek yok dediğimizde bize tepki gösteriyorlar. Bu durumda vatandaşta bizde mağdur oluyoruz. Yetkililerin en kısa sürede bunu düzeltmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. Röportaj sırasında ekmek almaya gelen bir vatandaş ile market sahibi arasında geçen diyaloglar ise hem gülümsetti hem de düşündürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu