Sivas Haberleri

2024 Yılında Sivas’ta Kaç İşçi Can Verdi?

İSİG Meclisi açıkladı: 2024 yılında Sivas’ta kaç işçi can verdi?

Türkiye’de 2024 yılının ilk çeyreğinde ulusal basından ve işçi çevrelerinden elde edilen verilere göre; Ocak, Şubat ve Mart aylarında en az 425 işçi hayatını kaybetti.

İSİG Meclisi tarafından hazırlanan raporda, her gün en az 5 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini gösteriyor. Peki Sivas’ta 2024 yılında kaç işçi iş kazasına kurban gitti?

Sivas’ta 2024 yılında kaç işçi hayatını kaybetti?

Sivas’ta 2024 yılının ilk 3 ayında 14 işçi hayatını kayetti. Yaşanan bu olaylar, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin öneminin bir kez daha vurgulanmasını gerektiriyor. İşçilerin güvenli çalışma koşullarına sahip olmaları için daha etkin tedbirler alınması ve denetimlerin sıklaştırılması hayati önem taşıyor.

En falza ölümlü iş kazası İstanbul’da meydana geldi

İSİG Meclisi tarafından hazırlanan rapora göre 3 aylık süreçte ölümlerin en fazla yaşandığı iller de belli oldu. En fazla ölümle sonuçlanan iş kazası İstanbul’da yaşandı. 70 ölümün yaşandığı İstanbul’dan sonra en fazla işçi ölümü ise İzmir’de meydana geldi İzmir’de 33 ölümlü iş kazası meydana geldi. İzmir’i 20 ölümlü kaza ile Konya, 18 ölümü kaza ile Bursa takip ederken, Sivas, Gaziantep ve Şanlıurfa’da 14 ölümü kaza yaşandı. Kocaeli’de ise 13 ölümlü kaza, Antalya’da 9 ölümlü kaza meydana geldi.

Gündem Sivas Instagram hesabımıza ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Sivas’a dair daha fazla habere ulaşmak için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olun; Anında haber alın
https://t.me/+yUyCdqaiwuw0ZDc8

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu