Kültür-SanatSivas Haberleri

1500 Yıllık Ekmek Mührünü Ziyaretçilere Sunuyor

Sivas Arkeoloji Müzesi, 1500 yıllık ekmek mührünü ziyaretçilere sunuyor

Sivas Kalesi’nde 2015 yılında başlanan kazılarda ortaya çıkan tarihi eserler, şehrin zengin tarihine yeni bir perspektif katıyor. Sivas Arkeoloji Müzesi, bu önemli kazılarda bulunan Bizans dönemine ait eşsiz eserleri sergileyerek tarih tutkunlarını ağırlıyor.

1500 Yillik Ekmek Muhrunu Ziyaretcilere Sunuyor1 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
1500 Yıllık Ekmek Mührünü Ziyaretçilere Sunuyor

Şu anda müzede 85-90 eser sergileniyor

Müze Müdürü Arkeolog Ali Alkan, 2015 yılında başlayan kazı çalışmalarının, özellikle 2019’dan bu yana hız kazandığını belirtti. Yapılan kazılarda Eski Tunç döneminden günümüze kadar uzanan çok sayıda malzeme bulunduğunu ifade eden Alkan, şu anda 85-90 eserin müzede sergilendiğini söyledi.

1500 Yillik Ekmek Muhrunu Ziyaretcilere Sunuyor2 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
1500 Yıllık Ekmek Mührünü Ziyaretçilere Sunuyor

Bin 500 yıl öncesine ait bir mühür

Sivas Kalesi’ndeki kazılardan öne çıkan buluntulardan biri, bin 500 yıl öncesine ait bir ekmek mührü. Müze Müdürü Alkan, bu mührün özel günler, dini törenler ve bayramlarda tüketilen ekmeklere vurulan bir damga olduğunu açıkladı. Pişmiş topraktan yapılan ve üzerinde hac işareti taşıyan bu ekmek mührü, Sivas’ın zengin tarihine ışık tutan nadir örneklerden biri olarak öne çıkıyor.

1500 Yillik Ekmek Muhrunu Ziyaretcilere Sunuyor3 jpg | Gündem Sivas™ | Sivas Haberleri
1500 Yıllık Ekmek Mührünü Ziyaretçilere Sunuyor

Ziyaretçileri beklediklerini belirtti

Sivas Arkeoloji Müzesi binasının tarihi dokusuna uygun olarak yeniden düzenleme çalışmalarının yapıldığını belirten Alkan, ziyaretçileri her daim beklediklerini ve tarihi mirası keşfetmeye davet ettiklerini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu